Domingo, 26 de Septiembre de 2021

Otras localidades

La plaça de davant la Catedral de Tortosa serà elevada i es podran visitar les restes arqueològiques

El despatx Felip i Camps Arquitectura de Girona ha guanyat el concurs públic per redactar el projecte executiu de la urbanització de l’espai obert amb l’enderroc de les cases del carrer Croera

D'esquerra a dreta, l'alcaldessa de Tortosa, Meritzell Roigé, amb els arquitectes Olga Felip i Josep Camps, amb la maqueta de la nova plaça.

D'esquerra a dreta, l'alcaldessa de Tortosa, Meritzell Roigé, amb els arquitectes Olga Felip i Josep Camps, amb la maqueta de la nova plaça. / Sonia Castelló

El projecte d’urbanització de l’espai davant de la façana principal de la Catedral de Tortosa ja té equip redactor. Seran els arquitectes Olga Felip i Josep Camps, del despatx Felip i Camps Arquitectura de Girona. Han proposat la construcció d’una plaça elevada entre la Catedral i el riu Ebre a sota de la qual es crearà un circuït per recórrer les restes arqueològiques aparegudes arran de l’enderroc de part de les cases del carrer Croera.

El projecte d’urbanització vol marcar dos espais diferenciats. Per una banda, la plaça, que contempla la construcció de l’escalinata frontal de la façana de la Catedral i escales laterals d’accés. Al lateral situat més prop del Museu Municipal s’ubicarà l’entrada al circuït sota la plaça que permetrà visitar les restes arqueològiques. L’altre espai serà el que es troba a peu de carrer i que connectarà la plaça amb el riu Ebre.

Recreació de la plaça que es proposa per a la façana principal de la Catedral de Tortosa. / Sonia Castelló

Josep Camps, integrant de l’equip guanyador, ha explicat que aquests dos espais volen recordar les dinàmiques de la Tortosa històrica quan estaven aixecades les muralles de la ciutat. “El que et trobes a sota la plaça i que són les restes també estan explicant això: aquesta relació entre salaons, la activitat que havia fora muralla en relació amb el riu, a dins de muralles amb les diferents edificacions tant religioses com del dia a dia de la ciutat...”, ha explicat.

El projecte, que s’encarregarà per un preu de 74.000 euros, contemplarà també la museïtzació de les restes arqueològiques. Meritxell Roigé és l’alcaldessa de Tortosa. “Vam fixar com a elements clars resoldre l’espai de davant de la Catedral i finalitzar les escales i la plaça; però també contemplar la museïtzació de les restes arqueològiques i la gent les pogués visitar i gaudir”, ha dit.

El despatx Felip i Camps Arquitectura tindrà quatre setmanes per redactar el projecte executiu. Després, vindran els terminis d’exposició pública i la licitació de les obres, que podria iniciar-se a mitjans d’estiu. Les obres podrien començar la propera tardor.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  • Notice: Undefined variable: lb_es_acceso_con_movil in /mnt/filerprod/html/produccion/datos/rhabladas/cadenaser/ser/templates/includes/v3.x/v3.0/include_player_permanente.html on line 118

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?