Últimas noticias Hemeroteca

Operatiu contra el contraban a La Jonquera

La Guàrdia Civil ha retirat del mercat més de 5.500 peces valorades en 160.000 euros. L'alcaldessa de La Jonquera diu que són necessàries inspeccions com aquesta.

Prop d'una trentena d'agents de la Guàrdia Civil han inspeccionat durant tres hores sis botigues de la zona comercial de La Jonquera. S'han emportat més 5.500 peces de roba, sabates, rellotges i altres complements que tots aquests locals havien introduït al país suposadament sense pagar les taxes de duana.

L'alcaldessa de La Jonquera, Sònia Martínez, diu que s'ha de lluitar contra aquesta problemàtica perquè suposa un problema ja que, a part de ser un delicte, "és un greuge pels comerços que fan les coses bé":

La Guàrdia Civil ha denunciat les botigues per infracció de la llei de repressió del contraban i, ara, l'Agència Tributària fixarà les multes que hauran de pagar els propietaris dels locals infractors.

Aquesta operació s'ha fet quan fa un any i mig de l'últim gran operatiu policial a La Jonquera i El Pertús. Va ser el 2016 i, aquell cop, va ser per acabar amb les falsificacions. Es van fer 41 escorcolls, hi va haver una setantena de detinguts i es van comissar gairebé 265.000 productes valorats en uns 8 milions d'euros.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?