Sociedad

Operatiu contra el contraban a La Jonquera

La Guàrdia Civil ha retirat del mercat més de 5.500 peces valorades en 160.000 euros. L'alcaldessa de La Jonquera diu que són necessàries inspeccions com aquesta.

Acn

Girona

Prop d'una trentena d'agents de la Guàrdia Civil han inspeccionat durant tres hores sis botigues de la zona comercial de La Jonquera. S'han emportat més 5.500 peces de roba, sabates, rellotges i altres complements que tots aquests locals havien introduït al país suposadament sense pagar les taxes de duana.

L'alcaldessa de La Jonquera, Sònia Martínez, diu que s'ha de lluitar contra aquesta problemàtica perquè suposa un problema ja que, a part de ser un delicte, "és un greuge pels comerços que fan les coses bé":

Sonia Martinez - Alcaldessa La Jonquera

00:33

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000159438/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

La Guàrdia Civil ha denunciat les botigues per infracció de la llei de repressió del contraban i, ara, l'Agència Tributària fixarà les multes que hauran de pagar els propietaris dels locals infractors.

Aquesta operació s'ha fet quan fa un any i mig de l'últim gran operatiu policial a La Jonquera i El Pertús. Va ser el 2016 i, aquell cop, va ser per acabar amb les falsificacions. Es van fer 41 escorcolls, hi va haver una setantena de detinguts i es van comissar gairebé 265.000 productes valorats en uns 8 milions d'euros.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00