Últimas noticias Hemeroteca

Lacaba creu que s'arxivaran la majoria de delictes d'odi i investigacions a alcaldes per l'1-O

El president de l'Audiència de Girona considera que s'acabaran arxivant la majoria de causes obertes per delictes d'odi i les investigacions als alcaldes per donar suport a l'1 d'octubre. Fernando Lacaba és escèptic amb les possibles condemnes per les càrregues policials de l'1-O.

Fernando Lacaba, president de l'Audiència de Girona /

El president de l'Audiència de Girona, Fernando Lacaba, en una entrevista a Ràdio Girona ha dit que és normal que els jutjats admetin querelles que "tampoc diuen bestieses" i en referència als alcaldes investigats per donar suport a l'1-O recorda que estar citat a declarar "no vol dir acabar condemnat".

Sobre aquestes investigacions i sobre les darreres causes obertes a Catalunya per suposats delictes d'odi, Lacaba creu que la "gran majoria pot ser quedaran arxivats".

També s’ha referit a l'investigació oberta al jutjat de Girona per les càrregues policials de l'1 d'octubre que ja ha pres declaració als ferits. El president de l'Audiència creu que és "una investigació lenta i difícil" i dubta que acabi amb condemnes importants pels policies que van actuar o pels seus comandaments. "No crec que acabi amb grans condemnes" ha assegurat.

En aquesta mateixa entrevista, Lacaba ha dit que "la situació política no es resoldrà en el món judicial i requereix solucions polítiques a curt termini". En aquest sentit, ha lamentat la judicialització en excés de temes polítics i ha afegit que als jutges no els agrada "estar en el punt de mira".

A més a més, Lacaba ha explicat que hi ha jutges de Girona que han demanat el trasllat "pel tema del procés" i s'ha referit a, com a mínim, dos magistrats que deixaran la plaça en les properes setmanes. A això s'hi afegeix, diu, la càrrega de feina als jutjats de la demarcació que fan que la mobilitat de jutges sigui molt alta. "L'estabilitat judicial és el deure pendent" ha dit el president de l'Audiència de Girona.

"El vot particular de #lamanada pixa fora de test"

Per Fernando Lacaba, la sentència de l'Audiència de Navarra, té un "vot particular molt curiós i pixa fora de test en usar expressions com jolgorio". Creu que la sentència pot ser revocada en instàncies superiors.

Sobre el jutge Pablo Llarena, Lacaba diu: "agradi o no és un bon jutge" i lamenta accions com les pintades a la casa de Llarena a Das (Cerdanya). "No podem sortir a la caça i captura dels jutges d'aquesta manera" ha sentenciat.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?