Últimas noticias Hemeroteca

Sábado, 14 de Diciembre de 2019

Otras localidades

L'Usda es planteja presentar les ILP la propera legislatura

Els sindicats preveuen començar aquesta setmana la recollida de signatures

Els portaveus sindicals durant la presentació de les ILP el passat 1 de maig /

L'Usda té previst aquesta setmana començar la recollida de signatures per donar suport a les dues iniciatives legislatives populars que impulsen. Una per modificar el sistema electoral i l'altre sobre responsabilitat política.

Per fer-ho, entre altres coses, tenen previst penjar a la web el text de les dues proposicions de llei per donar-les a conèixer. L'objectiu és assolir la xifra de prop de 3.000 signatures d'andorrans ja que per poder entrar les lleis a sindicatura cal que estiguin avalades pel 10% del cens electoral.

En un principi des del sindicat havien previst complir amb aquest tràmit el mes de setembre però després de reunir-se amb síndic general, Vicenç Mateu, es plantegen de deixar-ho per la propera legislatura. El motiu és la proximitat d'unes eleccions i la possibilitat que la feina feta quedi en un no res si no hi ha temps de complir tots els passos un cop es presentin les signatures la Consell General.

Tot i que per presentar les ILP només són vàlides les signatures d'andorrans amb passaport, l'Usda vol recollir també suports dels residents perquè en quedi constància.

Els sindicats també tenen previst reunir-se els propers dies amb les diferents formacions polítiques amb representació al Consell General.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?