Sociedad
EMBELLIMENT

Les obres de Meritxell es beneficiaran del finançament del programa Regenera

El segell, impulsat per la CEA, permet accedir a línies de crèdit preferent

La coporació signarà un amb Crèdit Andorrà pel qual la meitat del cost de l'obra es finançarà a un tipus fix de l'1,9%

Tram de l'avinguda Meritxell entre la Rotonda i el carrer de la Unió en què les obres ja es troben força avançades. / M.F. ANA

Andorra la Vella

Les obres de l'avinguda Meritxell han rebut el segell Regenera de la CEA, una certificació de qualitat que permet tenir accés a condicions especials de finançament, i per això aquest dijous el Comú aprovarà la formalització d'un crèdit amb l'entitat bancària Crèdit Andorrà per a 5 milions d'euros amb un interès fixe a 10 anys de l'1,9%.

La cònsol major d'Andorra la Vella, Conxita Marsol, ha assegura que "no seria responsable no aprofitar aquesta oportunitat".

Els cònsols de la capital han visitat avui les obres i asseguren que 40 dies després del seu inici van a bon ritme i confien en què compliran els terminis previstos.

Han aprofitat l'acte per recordar que la remodelació no només servirà per embellir l'avinguda sinó per fer-la més tecnològica. S'instal·laran càmeres de seguretat i comptadors de persones, que a banda de donar dades útils pel comú i els comerç, també estaran connectats amb els semàfors per regular millor el flux de gent.

Programa Regenera

El programa Regenera impulsat per la CEA promou projectes innovadors ja sigui de l'àmbit de la construcció o d'altres, des del 2013. El programa distingeix amb un segell específic les entitats que s'hi acullen i que valora des de la regeneració urbana fins l'eficiència energètica. I hi poden accedir entitats públiques i privades.

L'objectiu essencial del Regenera és incentivar l'economia, i especialment els sectors que més han patit la crisi.

Un dels elements clau és l'accés a finançament preferent però també la captació de talent i d'inversions.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00