Últimas noticias Hemeroteca

La Junta de Directors avala que es contractin professors de secundària sense màster

Els directors d’institut de les comarques de Girona aplaudeixen la decisió d'Ensenyament de contractar professors de secundària encara que no tinguin el màster obligatori per fer aquesta feina. Diuen que és urgent i imprescindible per poder cobrir les places que queden vacants amb les jubilacions i fer front al boom d'alumnes a secundària.

Una professora de secundària fent classe. /

Els directors dels centres públics de secundària de les comarques de Girona veuen bé la mesura d'Ensenyament que permet als aspirants a professor apuntar-se a la borsa d’interins encara que no tinguin el màster en Formació del Professorat que és obligatori per poder exercir a secundària i batxillerat.

Les jubilacions de professors i l'increment d'alumnes d'ESO dels últims anys ha fet que, en molts moments, a secundària sigui difícil cobrir places, especialment en les assignatures de català, castellà i matemàtiques.

El director de l'IES Sobrequés de Girona, Joan Cumeres, i membre de la Junta Territorial i Central de Directors, creu que, en aquest moment, la mesura proposada per Ensenyament "és imprescindible" sobretot per cobrir jubilacions, però recorda que no és una solució definitiva.

Joan Cumeres, Director / És una moratòria imprescindible perquè falten professors

Tot i això, els directors d'institut recomanaran als professors que comencin a treballar sense tenir el màster que el facin el més aviat possible. De fet, Ensenyament també fixa un termini per acreditar que s'han cursat els dos anys de màster.

La facultat d'Educació de la Universitat de Girona ha subscrit un comunicat de tots els degans de Catalunya que rebutja que es contractin docents sense el màster.

El director territorial d'Ensenyament a Girona, Josep Polanco, reconeix que en alguns municipis és complicat cobrir vacants i creu que està justificada la mesura d'obrir la borsa a professors sense el màster, com a mínim, "durant els propers tres anys".

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?