Sociedad

Puigdemont i Torra, a Berlín

Quim Torra i Carles Puigdemont es reuniran avui a Berlín. Sobre la taula, el debat

sobre si situar al Govern consellers cessats

Imatge d'arxiu de Quim Torra amb Carles PuigdemontEUROPA PRESS

Barcelona

El nou president de la Generalitat, Quim Torra, i el seu antecessor Carles Puigdemont es reuniran aquest dimarts a Berlín i després oferiran junts una roda de premsa, la primera des que l'han investit. Fonts de JxCat han explicat que la compareixença davant els mitjans serà a les 16 hores al Sana Berlín Hotel de la capital alemanya, el lloc ja triat en anteriors ocasions per a les reunions del grup parlamentari de JxCat.

Más información

La trobada es produeix en plenes negociacions entre JxCat i ERC per acabar de completar l'estructura i els integrants del futur Govern, una composició que hauria de tancar en els pròxims dies i completar després de la presa de possessió de Torra. El focus de les negociacions està en si el Govern ha d'incloure consellers cessats per l'article 155: si ho fessin, podria obrir-se el primer conflicte del mandat amb el Govern central, que ja expressat que és contrari a això.

Els tres consellers cessats amb més possibilitats de seguir si s'aposta per aquesta via són Jordi Turull i Josep Rull --a la presó de Estremera-- i Toni Comín --a Brussel·les des de finals d'octubre. El nomenament o no de Comín, per exemple, ha de determinar la composició dels membres d'ERC al gabinet: fins ara, els que estaran amb tota probabilitat són Pere Aragonès com a vicepresident i conseller d'Economia, Ester Capella com a consellera de Justícia i Teresa Jordà en Agricultura.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00