Últimas noticias Hemeroteca

Lunes, 16 de Diciembre de 2019

Otras localidades

El PS acusa de malversació el Govern pel crèdit de 3 milions a l'AREB

  • El Govern defensa l'adjudicació al bufet Badia i lamenta les insinuacions de favoritisme en la seva tria
  • El conjunt de l'oposició expressa reticències en l'adjudicació

Els consellers del PS, Pere López i Rosa Gili, conversen amb el ministre Jordi Torres abans de l'inici de la sessió parlamentària d'aquest dijous / ()

Debat tens al Consell General pel suplement de crèdit de gairebé 3 milions d'euros a l'AREB per les despeses derivades pel cas BPA. El conseller general del PS, Pere López, parla "d'atracament a mà armada a les finances públiques" i el Govern defensa l'adjudicació directa al bufet Badia.

En un discurs molt dur, el més dur de les dues legislatures segons el ministre portaveu i de Finances, Jordi Cinca, López ha criticat “una gestió arbitrària i un mal ús dels diners públics”. L'adjudicació directa, diu, no està justificada i 3 milions d'euros és un preu "insultant". López ha denunciat també que els comptes de l'AREB es van falsejar el 2015 i el 2016.

Des de liberals, el seu president, Jordi Gallardo, ha denunciat una adjudicació directa "plena d'ombres" a un bufet que té lligams amb els demòcrates. Entenen que l’AREB ha de respondre a les demandes amb garanties jurídiques però no comparteixen la forma, poc rigurosa i ètica.

Des d'Unió Laurediana, Carles Naudí ha lamentat la manca de previsió de l'AREB i ha denunciat les irregularitats en els seus comptes. També ha criticat l'adjudicació la consellera independent Sílvia Bonet, i el conseller per SDP Víctor Naudi. Tots ells, també els liberals, han votat a favor de l'esmena a la totalitat presentada pels socialdemòcrates.

Les critiques han estat rebatudes pel ministre de Finances, Jordi Cinca, que ha explicat que s'han interposat més d'un centenar de demandes qüestionant l'actuació de l’AREB i que ha de defensar-se. Ha justificat, a més, l'adjudicació directa i ha dit que li sembla indigne assenyalar el secretari general de Demòcrates per Andorra, Esteve Vidal, empleat del bufet Badia.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?