Sociedad

Una muralla romana a dins de casa

Descobert un nou tram de la muralla original de Girona del segle III dC a l'interior d'una casa del Barri Vell. Fa 5 metres de llarg, 4 d'alt i forma part de les parets d'un edifici situat al carrer Bellmirall, al costat del rectorat de la UdG.

L'arqueòloga Maribel Fuertes amb l'alcaldessa Marta Madrenas i el regidor Joan Alcalà. / Imatge: ACN

Girona

Es va descobrir durant l'estudi previ de rehabilitació de l'edifici. És un tram de la muralla d’època carolíngia que es va construir a sobre d’una muralla prèvia de la que no se’n conserva res.

Ara forma part de la paret de la casa que es vol convertir en pisos i en un punt gira cap a l’espai que ocuparan els habitatges.

També té restes d'una torre de defensa que es va construir amb posterioritat, una sitja de gra i gàrgoles del segle XIV.

Maribel Fuertes, arqueòloga

00:13

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000160838/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Maribel Fuertes, directora de la intervenció arqueològica, creu que Girona és un jaciment únic.

A partir dels segles XIII i XIV es va construir un edifici a sobre de la muralla que, amb el temps, va evolucionar cap a palau noble, un edifici “imponent” i que apareix documentat com el castell de Bellmirall.

Ara, tot aquest llegat històric es preservarà -i es procurarà que sigui visitable- fins a la rehabilitació de l'edifici. Està previst que s’hi construeixin catorze pisos.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00