Sociedad
CELIAQUIA

Molt per fer encara

A tocar del dia nacional dels celíacs ens acostem a aquesta malaltia des del punt de vista mèdic, el personal o familiar i també el de productes de consum. Una malaltia que com a únic tractament és la dieta encara presenta dificultats en la seva detecció i també a l'hora de menjar fora de casa.

Cadena SER

Reus

Estem a punt de tancar un mes de maig en el que la celiaquía ha tingut un especial protagonisme. Això és perquè el dia 16 s'ha celebrat el dia internacional i aquest diumenge 27 de maig la Federación de Asociaciones de Celiacos de España ha fet el mateix però a nivell nacional. Al Soroll d'avui hem volgut acostarnos a aquesta malatia des de tres vessant: la mèdica, la personal i la dels productes de consum.

 Difícil de detectar encara

D'aquí que ens hem volgut acostar a la celiaquia a través de la Dra. Gemma Castillejos de l'Hospital Universitari Sant Joan de Reus amb la que hem convesat sobre la dificultat en la detecció d'aquesta malaltia perquè sovint presenta símptomes que res tenen a veure amb l'aparell digestiu.

Dra. Gemma Castillejos / Jordi Cartañá

Entrevista Dra. Gemma Castillejos (28/05/2018)

15:30

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/039RD010000000122534/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Castillejos també ha posat èmfasi en quin és el paper que hauria de jugar l'administració a l'hora de donar suport a les famílies amb membres amb celiaquia.

I ara com m'ho faré?

Amb la Rosa Mari Parellada, Delegada de l'Associació de Celíacs de Catalunya hem volgut saber com es viu en pròpia pell quan a una filla o a un fill li detecten aquesta malaltia.

Rosa Mari Parellada / Jordi Cartañá

Entrevista el racó del celíac (28/05/20189

15:16

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/039RD010000000122672/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

I d'aquí tot el món que s'obre al davant a l'hora de poder seguir de forma estricta el tractament, menjar sense gluten, quelcom tant senzill i tant complicat si se surt fora de casa.

Més informació a: https://www.celiacscatalunya.org

Única a Espanya

Estela i Neus Valveny / Jordi Cartañá

Entrevista el racó del celíac (28/05/20189

15:16

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/039RD010000000122672/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

I on podem trobar aliments sense gluten?. Tot i que les grans marques i els restaurants s'han posat molt les piles en aquest sentit, trobar croquetes, gelats i tota mena de productes sense gluten es pot convertit en tota una gincama. Ara bé, a Reus ens hem arribat a un establiment únic a Espanya segons ens expliquen a peu de botiga: El rincón del celíaco.

Una farmàcia que fa uns anys va apostar per obrir tota una botiga dedicada a aquest col.lectiu. En parlem amb la titualr de la Farmàcia Valveny, Neus Valbeny i l'Estela la responsable de la botiga.

Més informació a: https://www.elracodelceliac.com/

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00