Economia y negocios

Un dron a la polícia local de Tortosa

L'aparell servirà per reforçar les tasques de recerca de persones i per actuar amb més ràpidesa en cas d'incendis forestals

Imatge d'un agent de la Polícia Local de Tortosa controlant el dron. / Cedida. Ajuntament de Tortosa.

Tortosa

La Policia Local de Tortosa disposa d’una nova eina de treball. Es tracta d’un dron que permetrà estalviar temps i arribar amb més facilitat als llocs davant una emergència. 

En el cas del municipi de Tortosa , amb més de 200 kilòmetres quadrats d’extensió,  el dron pot ser especialment útil per actuar en la recerca i rescat de persones. També es farà servir per localitzar columnes de fum quan s'origina un incendi en indrets difícil accés.  Jesús Fernàndez , Inspector en Cap de la Policia Local de Tortosa, explica que "hi ha focs molt difícil de localitzar, en terrenys molt abruptes on no és fàcil accedir i això ens permet un estalvi de temps i de recurssos humans a més de controlar l'incendi abans ja que ens marca lalocalització exacta".

La Policia Local de Tortosa és la segona de tot Catalunya que ha incorporat un dron per a dur a terme aquest tipus de tasques relacionades amb Protecció Civil. L’Inspector en Cap de Tortosa està convençut que l’ús dels drons s’extendrà ràpidament i que fins i tot " marcarà un abans i un després dins de la tasca policial".

En l’actualitat,  només hi ha un agent de la policia local que té l’autorització per poder pilotar el dron però està previst que en els propers mesos es formin més agents. El dron de la policia local pot arribar a volar, en condicions favorables, a una velocitat de 80 kilometres per hora.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00