Sociedad

L'alcalde de Verges nega haver incitat odi contra la Guàrdia Civil

Ignasi Sabater defensa que les seves declaracions insinuant que la Guàrdia Civil era darrere de la punxada massiva de rodes a Verges volien "denunciar un fets inacceptables i no incitar odi".

El seu advocat demanarà l'arxiu de la causa.

Més de 200 persones han acompanyat a l'alcalde de Verges a declarar al jutjat de la Bisbal d'Empordà / ACN (Marina López)

La Bisbal d'Empordà

La Fiscalia va denunciar l’alcalde de Verges, Ignasi Sabater (CUP), per un suposat delicte d’incitació a l’odi contra la “nació espanyola i la Guàrdia Civil” per les declaracions que va fer als mitjans de comunicació el 4 d’octubre de 2017 on va insinuar que membres d’aquest cos policial estaven darrere de la punxada massiva de rodes de cotxe que hi va haver a Verges la nit del 3 al 4 d’octubre.

Sabater ha declarat als jutjats de la Bisbal d’Empordà aquest dilluns i ha explicat que les seves declaracions volien “denunciar uns fets totalment inacceptables i no  incitar l’odi”.

“No odio la Guàrdia Civil, ni la nació espanyola ” ha afegit Sabater i una prova d’això, ha explicat, és que el mateix dia que van aparèixer un centenar de cotxes amb les rodes punxades, l’Ajuntament va organitzar un acte per demanar tranquil·litat als veïns:

Ignasi Sabater - Alcalde de Verges

00:24

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000162617/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

L’alcalde de Verges ha recordat que les seves declaracions van ser fruit de l’actuació policial de l’1 d’octubre. Aquell dia moltes persones van acabar votant a Verges perquè la policia va “destrossar” el punt de votació a pobles veïns com la Tallada d’Empordà, ha afegit.

Sabater ha explicat que un dels agents que va dirigir l'operatiu a la Tallada es va presentar al migdia a Verges i quan l'alcalde (en presència dels Mossos d'Esquadra) li va dir que no podrien entrar al local, l’agent va marxar dient que “les coses no quedarien així”.

Durant la declaració al jutjat, Ignasi Sabater ha reiterat que no ha tingut mai cap problema amb la Guàrdia Civil, però sí que ha exposat que en una ocasió el van “perseguir amb cotxe sense la sirena posada” i també s’ha referit als vídeos “amb els crits 'de a por ellos' i altres actes vandàlics com la retirada d’estelades fets per agents policials”.

A més a més, ha recordat que els dies posteriors a l’1-O va rebre una trucada d’un anònim que li va dir “primero fueron las pinchadas de ruedas y después serán las de barriga”. Qui va fer la trucada no s’ha esbrinat.

Demanaran l’arxiu del cas

L’advocat de Sabater, Benet Salellas, ha criticat algunes de les preguntes que el fiscal ha fet a l’alcalde de Verges com demanar-li si “odia Espanya”. Segons Salellas "són preguntes vergonyoses que demostren en quin moment es troba la Fiscalia que fa servir els delictes d’odi per actuar contra l’independentisme” i contra membres de la CUP.

Salellas ha anunciat que demà mateix demanarà l’arxiu de la causa. Ha afegit que a dia d’avui cap persona en nom de la Guàrdia Civil ha demanat cap rectificació a l’alcalde de Verges per les declaracions que va fer.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00