Sociedad

Mor el professor i escriptor tortosí Manuel Pérez Bonfill

Va rebre la Creu de Sant Jordi i va ser reconegut com a Fill Predilecte de la ciutat de Tortosa.

Acte de reconeixement de Manuel Pérez Bonfill com a Fill Predilecte de Tortosa, al gener del 2016. / Cedida. Ajuntament de Tortosa.

Tortosa

El món de les lletres i la cultura estan de dol. Ha mort, als 91 anys, el "professor" i escriptor tortosí MANUEL PEREZ BONFILL. Professor d'institut durant més de 40 anys,  ha deixat una gran petjada en moltes generacions d’alumnes. Catedràtic de LLengua i Literatura Castellana va saber transmetre el seu amor per les lletres, la poesia i el teatre.

Va ser un dels membres de la revista GEMINIS, que es va publicar a Tortosa entre el 1952 i el 1962,  i que va representar un gran pas en la recuperació de la cultura i literatura catalana després de la forta repressió de la posguerra.

Pérez Bonfill va rebre la Creu de Sant Jordi l’any 2010 i el 29 de gener 2016 el reconeixement com a Fill Predilecte de la ciutat de Tortosa.  Molt emocionat, durant el seu parlament afirmava: " L'únic mèrit, si és que en tinc algun , és que he intentat ser amics dels meus amics, amic dels mesus conciutadans i amic de totes aquelles persones que ténen un valor cultural i polític i que estimen el seu poble".

Pérez Bonfill va començar publicant escrits en castellà i després narracions i reculls de contes en català com  "Fràgils, "Amb algunes branques d'olivera", "Carrer de només un" o "Abusos del ritual". 

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00