Últimas noticias Hemeroteca

Martes, 31 de Marzo de 2020

Otras localidades

CORONAVIRUS | Minuto a minuto CORONAVIRUS | Minuto a minuto Las últimas noticias sobre el coronavirus en el mundo

Torra anirà a la inauguració dels Jocs del Mediterrani: "La presència del rei no ens condicionarà"

El president de la Generalitat fa un missatge netament independentista però confirma la seva assistència, "perquè no faran fora al nostre govern, a Catalunya manen els catalans"

El president de la Generalitat, Quim Torra

El president de la Generalitat, Quim Torra / EUROPA PRESS (EUROPA PRESS)

Quim Torra confirma finalment que assistirà a les nou de la nit al la inauguració dels Jocs del Mediterrani de Tarragona, "uns Jocs que s'han organitzat i pagat des del Catalunya ". El president de la Generalitat ha tingut especial interès a destacar que "no anirà a fer-se cap foto" i que "no podem fer com si no hagués passat res, pels presos polítics i els exiliats, per la dignitat de les nostres institucions i del poble de Catalunya "

Torra adverteix que volen "dignitat i no fotografies, dignitat i no menyspreu a la institució de la presidència de Catalunya, dignitat i que els nostres símbols nacionals siguin tractats com a tals"

Assegura que "sense el govern català els Jocs no s'haguessin fet" i afirma que "no faran fora al govern de casa nostra. A Catalunya manen els catalans "

Quim Torra ha subratllat que es viu un moment d'extrema gravetat i que no hi ha normalitat. Que les idees de llibertat són perseguides a l'Estat espanyol i que 40 anys després del final del franquisme es persegueix persones per la seva ideologia.

El president català adverteix que "davant de tot això el Rei d'Espanya no ha demanat perdó" i que ha esperat "fins a l'últim moment que el monarca reflexionés"

Torra diu que han fet tots els esforços per dialogar, "però els esforços només han vingut de la nostra part", encara que tot seguit afirma que "el primer d'octubre va guanyar la República i declarem la independència. Aquest és el nostre mandat democràtic. No som súbdits, som ciutadans "

Finalment, ha anunciat diversos acords: "ni jo, ni cap membre del nostre govern assistirà a cap acte organitzat per la monarquia ni convidarem al Rei a cap acte organitzat per la Generalitat. Torra també ha de lliurar al Rei l'informe del Síndic de Greuges sobre l'1 d'octubre i renúncia al càrrec de vicepresident d'honor de la Fundació Princesa de Girona

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?