Sábado, 28 de Noviembre de 2020

Otras localidades

Barcelona demana coordinació pels immigrants que vénen d'Andalusia

En les últimes dues setmanes més de 200 immigrants procedents del sud d’Andalusia que han creuat l'estret en pastera han arribat a Barcelona. L'ajuntament denuncia que ningú els avisa d'aquestes arribades, i que el col·lapse al sud és tan gran que ni tan sols se'ls hi fa una atenció mèdica en condicions

Alguns dels 87 immigrants rescatats de dues pasteres el dia 21 a prop de Motril (Granada)

Alguns dels 87 immigrants rescatats de dues pasteres el dia 21 a prop de Motril (Granada) / Miguel_Paquet (EFE)

Aquesta setmana obriran un nou dispositiu de 90 places destinat a fer cribratge per aquestes persones i atendre'ls per evitar que es quedin al carrer. Només una trentena van arribar entre dissabte i diumenge, molts d'ells amb sarna.

Informació relacionada

La majoria són nois de l’Àfrica occidental, de països francòfons,  però comencen a detectar dones, algunes embarassades i persones de països anglòfons. Des de la setmana passada el consistori ha obert 240 places en 3 equipaments d'emergències socials perquè no tenien altres llocs on ubicar-los.

El coordinador de Barcelona Ciutat refugi, Ignasi Calbó, lamenta a Ser Catalunya que l'atenció que els hi estan donant aquí és la que s'hauria de fer quan se'ls atén a les costes andaluses.

Molts d'ells podrien demanar asil a Espanya, perquè fugen de països en guerra. De moment, però, cap ho ha fet. Segons Calbó prefereixen fer el tràmit a França o Alemanya. De fet, a Barcelona busquen hidratar-se, descansar, tractament mèdic i wifi. Perquè els familiars del seu país d'orígen sàpiguen que han sobreviscut, i alhora contactar amb les persones amb qui han contactat a frança o el nord d'europa. Com a màxim, s'estan tres dies a Barcelona, diu Calbó.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Cadena SER

Compartir

Tu contenido empezará después de la publicidad

Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?