Sociedad | Actualidad

Una nova espècie invasora es reprodueix al Delta de l'Ebre

La granota toro és originària d'Amèrica del Nord i es considera molt nociva per a l'ecosistema

Capgrossos de granota toro trobats a les llacunes del delta de l'Ebre, mesurats. Imatge del 15 de juny de 2018 (horitzontal) / ACN (ACN)

Tortosa

Nova alerta a les Terres de l'Ebre. La Generalitat ha confirmat la reproducció de la granota toro a tres basses del Delta de l'Ebre.

La granota toro és una espècie exòtica invasora, molt nociva per a l’ecosistema  ja que depreda espècies autòctones i en desplaça moltes altres.

L’Institut de Biologia Evolutiva ha confirmat que els 4 capgrossos,  que es van localitzar el passat 14 de juny a tres llacunes del Delta de l'Ebre,  pertanyen a l'espècie de la granota toro.

És el primer copque es troben capgrossos de granota toro ja que fins ara només s’havien localitzat alguns exemplars adults al Delta de l’Ebre i al parc de Collserola a Barcelona. La legislació actual prohibeix la tinença, el transporl, comerç o tràfic de la granota totro. També està expressament prohibit alliberar qualsevol exemplar al medi natural.

la legislació vigent prohibeix expressament la seva tinença, transport, tràfic i comerç, així com l’alliberament al medi natural.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00