Sociedad

La Fundació per a la Creativació treballa en 60 escoles

Més de 15.000 alumnes han passat pels itineraris educatius.

Són estudiants que a partir de la primària fins que acaben la secundària, cada any els plantegen problemes reals d'empreses i entitats i hi han de trobar solució.

L'escriptora i psicòloga, Begoña Ibarrola, ha fet la primera classe magistral de la Jornada creativation Talks que es fa a Girona / Cadena SER

Girona

La Fundació per a la Creativació demana al professorat que s'adapti a la personalitat de cada alumne. A la segona edició de la jornada Creativation Talks, que es fa avui a Girona, director de la Fundació, Miquel Àngel Oliva, ha reivindicat el paper del mestre de tota la vida, perquè diu que són capaços de posar l'alumne al centre.

En els seus primers cinc anys, la Fundació per a la Creativació ha desenvolupat el projecte d'itineraris escolars en 60 escoles catalanes, la meitat dels quals a les comarques de Girona. Els itineraris comencen a tercer de primària i duren fins a secundària perquè els estudiants solucionin reptes reals d'empreses. La fundació ha creat una plataforma digital i espera que els itineraris escolars es facin a moltes altres escoles.

El futur de l’educació a debat

La clase magistral del mati a la jornada d’avui, dedicada al futur de l’educació, l’ha fet la psicóloga, escriptora i experta en intel·ligència emocional Begoña Ibarrola. En el seu discurs ha aprofitat per denunciar la desigualtat que existeix entre escoles. També creu que cal retallar currículums que considera obsolets i apostar per la innovació. Assegura que si els mestres i professors no haguessin d’assumir feines administratives que no els corresponen es podrien dedicar més als alumnes.

Miquel Angel Oliva - director general de la Fundació per a la Creativació

00:24

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000163241/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

El president d’honor de la Fundació per a la Creativació, Josep Lagares, ha destacat que l’educació en la creativació és una eina indispensable per tal de generar noves esperances en un món de canvi i creixement exponencials”.

Begoña Ibarrola, escriptora i psicologa

00:22

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000163242/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

També s’ha debatut sobre mètodes d’aprenentatge innovadors i sobre l’escola del futur. A la jornada que s’ha fet a l’Auditori de Girona hi han participat més de 500 persones, superant la xifra de la primera edició que es va fer fa dos anys.

David Parreño Mont

David Parreño Mont

Cubre información local en Ràdio Girona desde 2018. Graduado en Humanidades y Periodismo por la Universitat...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00