Miquel Esquius, nou cap dels Mossos d'Esquadra

El comissari ha estat nomenat aquesta tarda pel conseller d'Interior, Miquel Buch

El conseller d'Interior Miquel Buch, nomenant Miquel Esquius (dreta) el nou cap dels Mossos d'Esquadra. /

El comissari Miquel Esquius ha estat nomenat com a nou cap dels Mossos d'Esquadra. Fins ara era el número dos. Ho ha anunciat en roda de premsa el conseller d'Interior, Miquel Buch. No ha estat una sorpresa, ja que sortia en algunes de les travesses, juntament amb Joan Carles Molinero, que és el cap de la comissaria superior de coordinació central.

Diplomat en Ciències Religioses, Esquius, als seus 55 anys, ha passat més de la meitat de la seva vida als Mossos; principalment, al capdavant de la comissaria general de mobilitat. El passat mes de novembre va ser nomenat número dos de la prefectura per Ferran López, que va substituir el major Trapero, apartat pel Ministeri de l'Interior pel seu procés judicial. 

Després de quasi un mes amb el càrrec vacant, el Conseller d'Interior ha apostat per una persona amb un tarannà discret que en els últims 8 mesos ha estat el número 2 del cos. "Podíem haver decidit depressa i corrent però hem analitzat la situació i hem escollit la persona idònia, tot i que la resta són molt bons professionals també", ha dit Miquel Buch.

Es dona la circumstància que és ell qui haurà de decidir quin destí dona a Ferran López, que estava per sobre seu fins fa poc. "Em sento hereu" ha dit Esquius d'anteriors responsables del cos com Joan Unió, Josep Milan, Josep Lluís Trapero i Ferran López, aquest últim pendent encara de destí. "De tots ells he après maneres de comandar", ha dit Esquius, que és de la segona promoció de Mossos.

Esquius va dir també que accepta el càrrec "per responsabilitat" conscient de qui l'ha precedit.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?