Colau no vetarà ningú a l'acte d'homenatge a les víctimes del 17-A

En una entrevista a Hoy por Hoy, l'alcaldessa confirma que Barcelona acollirà a partir del 2020 la principal fira mundial del sector audiovisual

"Barcelona no vetarà ningú", explica l'alcaldessa a Hoy por Hoy / Cadena SER

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, assegura que no vetarà la presencia de cap institució a l'homenatge a les víctimes dels atemptats que es farà el 17 d'agost a la Plaça de Catalunya. Ho diu després que aquesta setmana el president de la Generalitat, Quim Torra, hagi instat Colau a no convidar el Rei a aquest acte.

L'alcaldessa demana preservar aquest homenatge de la politització i considera que no fer-ho és una "indecència moral". Sobretot, afegeix Colau, "perquè els únics protagonistes han de ser les víctimes i les seves famílies que ho continuen passant molt malament".

Durant l'entrevista, Colau, que és també presidenta de Fira Barcelona, ha confirmat que la ciutat acollirà a partir del 2020 la fira Integrated Systems Europe, una reunió de negocis que és líder mundial en el sector audiovisual. Segons explica avui La Vanguardia, fa mesos que es treballa amb els organitzadors per traslladar aquest congrés d'Amsterdam a Barcelona.

L'alcaldessa, Ada Colau, assegura que és molt bona notícia "i confirma el lideratge de Barcelona com a ciutat de fires i congressos". A més "no és un congrés qualsevol, sinó que és el més important del seu àmbit, un sector estratègic de futur". L'alcaldessa diu que l'impacte és comparable a l'arribada fa uns anys del Mobile World Congress.

Colau comenta la importància que la fira audiovisual Integrated Systems Europe, es traslladi a Barcelona a partir del 2020 / Cadena SER

Colau, que dilluns presentarà davant Nacions Unides una declaració de les grans ciutats demanant als estats més recursos per lluitar contra la gentrificació i l'especulació immobiliària, ha insistit en la necessitat de regular els preus del lloguer. L'alcaldessa de Barcelona ha dit que bonificar els propietaris, com planteja la Generalitat o com preveu el govern espanyol -- segons explica avui el país-- no és suficient.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?