"Escepticisme i un punt d'optimisme"

Pere Aragonès tanca amb “escepticisme i un punt d’optimisme” els contactes amb Calvo i Montero. Constata la “llunyania” en el dret d’autodeterminació però la possibilitat d’acords en altres matèries

El Govern català ha reclamat a l'Executiu central que relaxi l'objectiu de reducció del dèficit públic de les Comunitats Autònomes del 0,1 al 0,4 per cent i que aixequi el control reforçat que existeix des de 2015 sobre els pagaments que rep Catalunya del Fons de liquiditat Autonòmic (FLA).

Així l'hi ha traslladat el vicepresident del Govern, Pere Aragonès, a la ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, en la reunió que han mantingut després d'una primera trobada entre Aragonès i la vicepresidenta Carmen Calvo.

Aragonés no ha aclarit si Catalunya participarà en la pròxima reunió del Consell de Política Fiscal i Financera en què el Govern haurà de pactar amb les autonomies els nous objectius d'estabilitat pressupostària i deute públic per al trienni 2019-2021, però ha deixat clar que la prioritat del Govern no són els fòrums multilaterals sinó el diàleg bilateral amb l'executiu espanyol.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?