Sociedad

Pere Vila, nou delegat de la Generalitat a Girona

Vila deixa la presidència de la Diputació amb "satisfacció per la feina feta" i assumeix el nou càrrec amb l'objectiu de treballar "per aconseguir la independència i la República"

Pere Vila durant el seu últim ple com a president de la Diputació de Girona / ACN (Marina López)

Girona

Pere Vila ha renunciat a la presidència de la Diputació de Girona per convertir-se en el nou delegat de la Generalitat a les comarques de Girona. L’ha nomenat aquest dimarts el Govern de la Generalitat i Pere Vila ha aprofitat el seu últim ple a la Diputació per acomiadar-se i per reivindicar la feina feta.

Vila ha dit que se sent “satisfet”, ha reconegut “encerts i errors” durant els tres últims anys al capdavant de la institució i ha recordat que quan va assumir la presidència la Diputació havia passat per diverses polèmiques, “vivia moments complicats i rebia una crítica constant”. Ha anunciat que assumeix el nou càrrec de delegat del govern amb l'objectiu de "treballar pel país per aconseguir la independència i la República":

Pere Vila - Delegat del govern de la Generalitat a Girona

00:34

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000163391/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Pere Vila és també alcalde de Llançà i ha anunciat que no repetirà quan acabi la legislatura l’any que ve.

Tots els grups a la Diputació han agraït a Vila haver estat sempre obert al diàleg. Això sí, el diputat de la CUP, Lluc Salellas, li ha retret falta de transparència en alguns assumptes i haver prioritzat el turisme per davant de l'educació o el medi ambient.

Miquel Noguer, candidat a president

El fins ara vicepresident de la Diputació i alcalde de Banyoles, Miquel Noguer, és el candidat a substituir Pere Vila al capdavant de la corporació. De fet, Vila durant el seu últim ple l’ha elogiat com a “magnífic relleu” per continuar la feina feta. El nou president es votarà per ple el 31 de juliol.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00