Directo

CONSEJO DE MINISTROS El Gobierno aprueba un plan para indemnizar a las víctimas de abusos sexuales en la Iglesia cuyos casos estén prescritos

Sociedad
TREBALL

Denuncien un empresari per portar treballadors il·legals des de Colòmbia

Inspecció de treball i Immigració van detectar el cas i els treballadors van descobrir aleshores que no tenien papers

Arxiu ANA

Andorra la Vella

Inspecció de treball obre una investigació a un negoci de cafeteria i restauració de la Massana per contractar treballadors de manera il·legal i els treballadors el denuncien per explotació.

Divendres immigració va acudir a un dels locals d'aquest negoci després d'haver rebut una denúncia anònima i hi va comprovar que almenys 4 dels seus treballadors no tenien papers per treballar a Andorra. Tres d'aquests treballadors, de nacionalitat colombiana, van explicar que el propietari del negoci els havia fet venir expressament des de Colòmbia amb falses promeses de treball.

Els havia garantit la tramitació de tots els papers, un salari de 1.200 euros, residència pagada i treball de 12 hores diàries amb un dia de festa a la setmana.

Quan van arribar es van trobar que la residència era una habitació a l'habitatge de l'empresari, que el salari només seria de 1050 euros i que treballarien fins a 16h diàries sense cap dia de festa a la setmana. A més, cap d'ells tenia permís de treball tot i que això els afectats no ho sabien.

D'altra conductes estranyes del propietari del negoci que comenten els treballadors colombians eren per exemple la insistència en què no es relacionessin amb gent del país o fins i tot mantenir-los controlats a través d'un programa de geolocalització dels mòbils.

L'empresari s'enfronta ara a una multa que pot arribar als 20.000 euros i els tres colombians afectats no han cobrat, ni ho faran, i es troben al país sense recursos ni papers.

Han cursat una denúncia pel que consideren explotació i tràfic de persones però des de la Policia ja els han avisat que això tindrà poc recorregut al país i més tenint en compte que ni tenen advocat ni es poden quedar gaires més dies a Andorra. No obstant, no descarten cursar aquesta mateixa denúncia des de Colòmbia un cop hagin aconseguit tornar a casa.

Segons la seva versió dels fets, no és la primera vegada que aquest empresari a través d'un contacte intenta captar mà d'obra de Colòmbia amb falses promeses.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00