Jueves, 22 de Octubre de 2020

Otras localidades

Ja hi ha més de 30.400 habitatges turístics legalitzats a les comarques de Girona

En només mig any, n'han aparegut 2.000 de nous.

Segons la Generalitat la xifra "és raonable" i recorden que limitar-ho depèn dels Ajuntaments.

Des del 2012, s'ha multat 293 il·legals

Pancartes al barri de Sant Pere de Girona contra l'aparició de nous pisos turístics

Pancartes al barri de Sant Pere de Girona contra l'aparició de nous pisos turístics / ACN (Arxiu)

La Generalitat ha imposat en els últims sis anys 293 sancions d'entre 3.000 i 60.000 euros a propietaris d’apartaments turístics per operar sense llicència a les comarques de Girona.

Calculen que els il·legals encara representen el 20% de tota l'oferta d'habitatges d’ús turístics que s'enfila ja a 30.422 apartaments donats d’alta, la majoria a municipis de costa i a la ciutat de Girona. Entre gener i juny de 2018, n’han aparegut 1.990 de nous. Segons el director general de Turisme de la Generalitat, Octavi Bono, el creixement “és raonable” i recorda que les moratòries de llicències són decisió dels ajuntaments:

“L’oferta és molt diversa i plural” arreu de Catalunya diu Bono i "seria poc pertinent fer un càlcul per posar un límit". Recorda que la Generalitat ofereix taules de treball als municipis per compartir bones pràctiques i per aconsellar-los sobre si s’ha de limitar l'oferta com han fet ja municipis com Lloret de Mar. Per ara, no s’han reunit amb l’ajuntament de Girona, on els veïns del Barri Vell i de Sant Pere de Galligants denuncien l’augment d’habitatges d’ús turístic i les dificultats per trobar pisos de lloguer i a preus assequibles.

Bono admet que l'expansió de plataformes d'allotjament online facilita l'aparició de nous apartaments turístics, però també, recorda, facilita el control dels que operen sense llicència.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Cadena SER

Compartir

Tu contenido empezará después de la publicidad

Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?