Domingo, 25 de Octubre de 2020

Otras localidades

Compromesos contra la mutilació genital

Els familiars de 85 nenes han signat durant el 2017 el seu compromís per no sotmetre-les a una ablació de clítoris.

Es firmen menys compromisos perquè han baixat els viatges als països d'origen que és quan hi ha més risc.

S'intensificarà la prevenció entre els homes de les comunitats practicants.

Els familiars de 85 nenes de les comarques de Girona han firmat el seu compromís per no sotmetre-les a una mutilació genital.: Compromesos contra la mutilació genital

Unicef

Del 2015 al 2017, 345 famílies han firmat el compromís per no mutilar les seves filles. Ho fan a les consultes de pediatria, abans de viatjar al seu país d'origen i la majoria són de Gàmbia, Senegal i Mali. Salt i Banyoles són els municipis on més documents s'han signat durant l’últim any.

El tècnic de la secretaria d'Igualtat, Migracions i Ciutadania de la Generalitat, Pere Cortada, explica que el 2017 s’han firmat una trentena menys compromisos perquè les famílies viatgen menys als països d’origen que és quan hi ha risc de mutilació i també perquè moltes famílies ja es van comprometre en anys anteriors.

Segons Cortada “s’ha reduït la pràctica” que es considera violació dels drets humans i, aquí, està tipificada com a delicte, però cal fer més prevenció per aconseguir un “convenciment real perquè no sabem què passa amb les noies que marxen al seu país i no tornen més”:

Segons dades de la Generalitat, a les comarques de Girona hi ha unes 1.400 nenes menors d’edat en risc de ser mutilades perquè pertanyen a una ètnia que ho practica.

La prevenció que fan, a través de 20 taules locals, els Departaments d’Ensenyament, Salut, Afers Socials i Famílies, amb els Mossos d’Esquadra, Advocats i l’Institut Català de les Dones, entitats i ajuntaments, s'ha enfocat molt a les dones. Ara, volen formar i capacitar millor als homes de les comunitats practicants perquè després en formin d’altres per canviar la seva perspectiva sobre les ablacions de clítoris i deixin de practicar-les.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Cadena SER

Compartir

Tu contenido empezará después de la publicidad

Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?