Últimas noticias Hemeroteca

Jueves, 28 de Mayo de 2020

Otras localidades

Deroguen la moratòria dels apartaments turístics de Lloret

La Generalitat ha donat el vistiplau al projecte de l'ajuntament que estableix quants habitatges pot haver a cada zona del municipi i que posarà fi a la moratòria en qüestió de dies

Pla general d'un habitatge d'ús turístic a Lloret de Mar

Pla general d'un habitatge d'ús turístic a Lloret de Mar / ACN

La moratòria acordada fa dos anys a Lloret per evitar que es creïn nous apartaments turístics serà història. La Generalitat ha donat el vistiplau al projecte de l'ajuntament que estableix quants habitatges pot haver a cada zona del municipi i que posarà fi a la moratòria en qüestió de dies. La nova ordenança de Lloret valora quants habitatges d'ús turístic pot haver a cada zona del poble segons la pressió turística. La Comissió d'Urbanisme de la Generalitat l'ha aprovada i ja ha començat els tràmits administratius perquè entri en vigor en qüestió de dies.

A la pràctica, aquest projecte posarà fi a la moratòria que des de fa dos anys fa que a Lloret no es puguin crear nous apartaments turístics. Ara, Lloret podrà tenir nous pisos turístics, però de forma regulada, amb aquesta nova ordenança, com diu l'alcalde Jaume Dulsat.

A Lloret de Mar hi ha 3000 pisos turístics legalitzats. El secretari d'Hàbitat Urbà i Territori de la Generalitat, Agustí Serra, creu que el projecte és una bona manera per regular el sector.

La polèmica, però, encara no ha acabat perquè als jutjats encara queda un contenciós de l'Associació Turística d'Apartaments i el Gremi d'Hostaleria, que creuen que establir un topall frena la iniciativa privada. També critiquen el preu que es fa pagar per legalitzar un apartament turístic, i l'obligació d'instal·lar una placa a l'habitatge amb un telèfon de contacte.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?