Recta final per la línea 10 del metro a la Zona Franca

La línia 10 del metro a la Zona Franca entra en la darrera fase de proves. Avui està previst que la Generalitat entregui formalment la infraestructura acabada a TMB que farà les últimes simulacions

Imatge de 2016 del tunel de la línia 10, a la Zona Franca /

Si no hi ha cap incidència, al setembre tot estarà a punt perquè es puguin inaugurar les estacions de Foc i Foneria, que són les primeres d'aquesta línia.

En el moment en què la Generalitat entregui la infraestructura a TMB, l'operador ferroviari iniciarà l'anomenada marxa en blanc. Això vol dir que farà funcionar els trens com si la línia ja estigués en servei, però sense passatgers.

Aquesta és la darrera simulació que s'ha de fer abans de la posada en servei. I, si no hi ha cap ensurt en aquestes proves, a nivell tècnic tot estarà a punt per inaugurar les estacions de Foc i Foneria al mes de setembre.

De moment, però, no hi ha data oficial per la posada en servei. Aquestes dues estacions són les primeres de la línia 10 Sud del metro o donen servei als barris de La Marina del Port i La Marina del Prat Vermell. S'han pogut tirar endavant per l'acord de finançament al que van arribar Ajuntament i Generalitat. El consistori comprava immobles a la Generalitat per valor de 40 milions d'euros, que el govern català ha destinat a aquestes obres.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?