Últimas noticias Hemeroteca

La CUP proposa comitès antifeixistes contra els grups ultra que treuen llaços grocs

  • Els anticapitalistes acusen el conseller d'Interior, Miquel Buch, de fer "la vista grossa" en atacs feixistes
  • La proposta arriba després que els veïns de Verges, al Baix Empordà, paressin els peus a encaputxats que arrancaven estelades

La diputada de la CUP, Natàlia Sánchez, diu que Miquel Buch "fa la vista grossa" amb els grups feixistes / Gerard Vilà (ACN)

Crear "comitès" antifeixistes per plantar cara als grups ultra que s'han dedicat a arrabassar llaços grocs, tallar estelades o eliminar creus en diferents pobles. És el que proposa la CUP, que carrega durament contra el conseller d'Interior, Miquel Buch. L'acusen de "posar aigua al vi" davant d'aquesta situació i de convertir-se en aliat d'aquests grupuscles.

La CUP ha instat el Departament d'Interior a denunciar els "grups feixistes" que en els darrers mesos han campat en alguns pobles de Catalunya. Els anticapitalistes també han acusat Ciutadans de donar ales a aquests grups i la seva líder, Inés Arrimadas, de ser la "responsable ideològica" de la ultradreta.

Per això, reclamen que els Mossos actuïn per evitar més agressions i aposten per crear els autoanomenats Comitès de Solidaritat Antifeixista per denunciar i combatre aquests grups. La diputada cupaire Natàlia Sànchez ha lamentat que el conseller Miquel Buch faci la "vista grossa" i l'acusa de col·laborar amb l'aparell de l'estat.

Natàlia Sànchez ha fet referència a les declaracions de Buch on assegurava que no hi ha grups organitzats feixistes a Catalunya. "No entenem com pot dir que no existeixen quan tenim Els Segadors al Maresme o Democracia Nacional a Nou Barris", ha dit la diputada de la CUP.

Declaracions als ajuntaments

La CUP aposta per aprovar declaracions en diversos ajuntaments, tant en aquells que governa com en els que està a l'oposició, per instar que es creïn aquests comitès antifeixistes. El primer municipi en fer-ho és Viladamat, on l'alcalde Robert Sabater ha deixat clar que els grups "han de respondre de manera no violenta però ferma" als "insults i agressions que el feixisme fa impunement a les nostres viles".

Els "comitès" prenen com a exemple la reacció d'alguns veïns de Verges, al Baix Empordà, que es van enfrontar la setmana passada a uns encaputxats que de matinada van arrancar les estelades dels fanals. El mateix dia, l'ajuntament de Verges -governat per la CUP- va presentar una denúncia per amenaces i desordres públics.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?