Sociedad

Crida a la donació de sang

El Banc de Sang i Teixits fa una crida als ciutadans perquè donin sang. Com és habitual a l'estiu, les donacions cauen al voltant d'un 30% per les vacances, tot i que aquestes últimes setmanes l'onada de calor ha provocat una davallada més forta. De l'objectiu de 35.000 donacions fixat en la campanya d'estiu, les xifres encara no han fregat la meitat

Getty Images

Barcelona

La calor d'aquests darrers dies ha abatut les donacions de sang. Per exemple, una de les unitats mòbils situades al centre de Barcelona, el passat dilluns va rebre 10 donants, quan la xifra habitual no baixa de la trentena.

L'escassetat de donacions preocupa, especialment, per les plaquetes, ja que tenen una caducitat de cinc dies, i això requereix que hi hagi un degoteig constant de donacions per cobrir les necessitats dels pacients. Ara per ara, surten més bosses que les que entren al Banc de Sang. Ho explica el seu director assistencial, Enric Contreras.

"Ens estem menjant les reserves de sang"

00:18

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/370RD010000001379965/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Des del Banc de Sang alerten que si el nombre de donacions no creix en els pròxims dies hauran d'utilitzar les seves reserves, que són limitades.

A l'estiu les donacions es redueixen, però les necessitats es mantenen: mentre que el nombre d'intervencions quirúrgiques cau, l'atenció que requereix l'increment dels accidents de trànsit augmenta.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00