Sociedad
MEDI AMBIENT

Escaldes elimina amb èxit l'ús de productes químics a les zones verdes i ajardinades

La mesura, a banda d'aportar millores en l'àmbit del medi ambient i la salut, també ha suposat un estalvi econòmic

Didier Aleix, conseller de Medi Ambient d'Escaldes, i Llorenç Esquerra, responsable de zones verdes del comú, durant la presentació de la campanya 'Zero productes químics' / P.R. ANA

Escaldes-Engordany

El comú d'Escaldes-Engordany és el primer en tot el país que prohibeix els productes químics i no n'utilitza en cap de les zones verdes de la parròquia. Didier Aleix, conseller de Medi Ambient, ha assegurat que la mesura de no treballar amb cap fitosanitari ha funcionat i que més enllà que totes les zones de parc segueixen igual de ben cuidades, s'evita perjudicis tant per la canalla com pels treballadors de l'equip de jardineria del comú.

Des del comú expliquen que no s'utilitza cap producte alternatiu, només s'utilitzen sabons i olis naturals i cremen les males herbes. Aleix han confirmat que aquestes mesures han ajudat al fer que l'herba hagi passat de ser de tipus anglès, a una de prat, i això ha suposat que sigui més tova en caminar i més resistent, malgrat que visualment no es nota la diferència.

Un dels altres aspectes a destacar és l'estalvi econòmic que suposa deixar d'utilitzar els fitosanitaris. No només en l'estalvi de deixar de comprar-los sinó també en consum d'aigua ja que amb els nous hàbits el terreny no perd tanta aigua.

D'ara endavant, segons Aleix, encara hi ha marge de millora, tant en aquest àmbit com en altres. El conseller de Medi Ambient ha promès que estudiaran com reduir l'ús de la sal per la fosa de neu sense perdre efectivitat o com millorar la silvicultura en l'àmbit de boscos. Més enllà d'aquests grans reptes, Aleix menciona l'exemple de França, que ja han prohibit l'ús de productes químics en zones verdes i està previst que ho facin en l'agricultura de cara al 2022.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00