Últimas noticias Hemeroteca

Martes, 10 de Diciembre de 2019

Otras localidades

El Govern aprova 96 captures durant la setmana de caça de l'isard

Baixa el nombre total d'exemplar recomptats però des del cos de Banders asseguren que no hi ha motiu per alarmar-se

La Setmana de caça de l'isard permetrà la captura de 96 animals, un per cada colla de sis caçadors, ja que se n'han inscrit 537. La Comissió de Seguiment de la Caça, presidida per la ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, s’ha reunit aquest dilluns per aprovar el pla de caça de l’isard del 2018. El nombre total de captures previstes té en compte la població d’isards en terreny cinegètic comú i en els vedats de caça de Xixerella, Sorteny i Ransol, que és d’un total de 665. Aquesta xifra és força inferior als comptabilitzats l'any passat que van ser 800. No obstant, el director del cos de Banders, Miquel Rossell, assegura que no hi ha motius per alarmar-se.

La Setmana tindrà lloc del 16 al 23 de setembre i el període per constituir les colles anirà del 27 d'agost fins el 5 de setembre.

Pel que fa a la salut de l’espècie, el departament de Medi Ambient i Sostenibilitat disposa d’un pla de vigilància sanitària que fa el seguiment del pestivirus. Des del setembre del 2017 s’han analitzat 80 mostres de melsa procedents de 78 captures dins del territori andorrà i de dos animals recuperats morts, que indiquen que cinc isards del total de 80 eren portadors de pestivirus. A més, s’ha fet el seguiment de l’índex de fertilitat global, que s’ha situat en 0,70 i de l’índex de creixement que és del 18% i, així mateix, es pot concloure que la prevalença de la malaltia es manté estable amb una incidència mínima dins la població actual d’isards del país.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?