Últimas noticias Hemeroteca

Domingo, 05 de Abril de 2020

Otras localidades

CORONAVIRUS | EN DIRECTO CORONAVIRUS | EN DIRECTO Las últimas noticias sobre el coronavirus en el mundo

Lloret ignora l'avís de Competència i segueix amb el propòsit de regular els pisos turístics

Lloret de Mar seguirà endavant amb el projecte per regular el sector dels pisos turístics, tot i l'avís de la Comissió Nacional de la Competència i les crítiques del sector. Competència assegura en un informe que regulacions com la que vol aplicar Lloret comporten restriccions greus pels propietaris dels habitatges.

Lloret segueix amb la pretensió de regular el sector dels pisos turístics: Lloret ignora l'avís de Competència i segueix amb el propòsit de regular els pisos turístics

Imatge: Google Maps

Lloret de Mar seguirà endavant amb el projecte per regular el sector dels pisos turístics, tot i l'avís de la Comissió Nacional de la Competència i les crítiques del sector. Competència assegura en un informe que regulacions com la que vol aplicar Lloret comporten restriccions greus pels propietaris dels habitatges. Des de l'Ajuntament de Lloret asseguren que tenen la competència en matèria d'habitatge i que les crítiques dures d'aquest organisme del ministeri d'Economia no els faran pas canviar de plans. La nova ordenança de Lloret valora quants habitatges d'ús turístic hi pot haver a cada zona del poble segons la pressió turística.

Jordi Sais, Lloret / Hi haurà un telèfon d'incidències

La mateixa Associació Turística d'Apartaments creu que establir un topall frena la iniciativa privada. També critiquen el preu que es fa pagar per legalitzar un apartament turístic i l'obligació d'instal·lar una placa a l'habitatge amb un telèfon de contacte. Ara, es veuen avalats per l'informe de la Comissió Nacional de la Competència. El regidor, Jordi Sais, defensa la posició del consistori: "Un habitatge d'ús turístic que estigui en un edifici on hi ha una comunitat de propietaris, pot provocar un impacte, i hem de saber com entomar-ho, és el que hem fet amb les ordenance. No ens hem tancat a una prohibició, ans al contrari, el que hem fet ha sigut ordenar-la"

L'Associació d'Apartaments i el Gremi d'Hostaleria han presentat un contenciós contra aquesta normativa. Per pressionar les administracions, fa poques setmanes ha vist a la llum la Plataforma d'HUTS de Lloret de Mar, que aquest dilluns es va reunir amb el govern. La nova plataforma es mostra confiada que a partir d'ara "se'ls tingui en compte de les decisions que es prenen". Encara que els empresaris han mostrat les seves discrepàncies, el projecte segueix endavant i l'Ajuntament preveu que entri en vigor en les properes setmanes.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?