Jueves, 26 de Noviembre de 2020

Otras localidades

Places per menors no acompanyats, limitades

És la decisió a la que s'ha arribat per reduir les baralles i els conflictes en aquest nou centre inaugurat fa tres setmanes a tocar de la ciutat de la Justícia

Habitació d'un centre d'acollida de menors

Habitació d'un centre d'acollida de menors / Tània Tàpia (ACN)

La Generalitat ha hagut de limitar les places per menors no acompanyats a l'últim centre que s'havia obert a Barcelona. El centre, que es va inaugurar fa tres setmanes en una antiga escola del barri d’Hostafrancs, havia de servir per acollir aquests joves que estan arribant massivament i que havien saturat els espais d'acollida. Hi havia 30 llits disponibles per acollir nens en aquest centre d'emergència, que en algun moment ha estat a la màxima capacitat.

El problema és que hi ha hagut moltes baralles. La setmana passada tres joves van acabar detinguts i és per això que s'han reduït les places en dos terços.

Fonts de l'Ajuntament de Barcelona expliquen que s'ha decidit no sobrepassar la desena de menors que hi dormen precisament per alguns incidents i baralles que hi ha hagut. El més greu, el dimecres 15 d'agost, quan un conflicte dins del centre es va descontrolar. Els Mossos van detenir tres menors per atemptar contra els agents de l'autoritat. Prèviament, un grup de set joves havien amenaçat de mort als educadors del centre i també als agents. La Generalitat, en canvi, parla d'un fet aïllat.

En aquest centre, al que s'hi han de traslladar agents dels mossos per prendre les empremtes i entrevistar als joves, no hi ha detector de metalls. És alguna de les mesures de seguretat que els agents de la unitat de menors han exigit als seus caps per seguir-hi treballant, que temen que alguns nens es facin amb elements punxants o armes blanques. Fonts policials asseguren que alguns d'ells són nens que s'han escapat dels centres on viuen i tenen vincles amb xarxes de delinqüència.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Cadena SER

Compartir

Tu contenido empezará después de la publicidad

Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?