Sociedad

El patinet compartit ha arribat a Barcelona

Una empresa alemanya ha repartit vehicles pel centre de la ciutat que els usuaris poden desbloquejar a través d'una aplicació de mòbil

Un patinet compartit de l'empresa Bike Mobility davant l'Arc de Triomf de Barcelona / Mònica Peinado CADENA SER

Barcelona

El patinet elèctric compartit ja funciona a Barcelona. Fins ara hi havia repartides pels carrers de la ciutat motos i bicicletes que els usuaris podien localitzar i desbloquejar a través d'una aplicació de mòbil. Ara també es poden trobar patinets elèctrics a la via pública que els ciutadans utilitzen i aparquen allà on els va bé, generalment, damunt la vorera.

Más información

L'empresa Bike Mobility ha distribuït els patinets elèctrics per compartir en una àmplia zona del centre de la ciutat. A través de l'aplicació de mòbil WIND, els ciutadans veuen on estan aquests vehicles de mobilitat personal i amb el mateix telèfon els poden desbloquejar i utilitzar. Agafar el patinet costa un euro i després es cobren 15 cèntims per cada minut de circulació.

En l'aplicació, l'empresa adverteix els usuaris que han de circular amb casc, que no poden anar per la vorera i que han d'aparcar de manera que no s'obstaculitzi el pas de vianants o d'altres vehicles. Però molts dels usuaris no compleixen aquestes normes.

L'Ajuntament de Barcelona assegura que ningú de l'empresa Bike Mobility s'ha posat en contacte amb ells. Fonts del govern municipal, han explicat a SER Catalunya que estudiaran aquesta activitat, però d'entrada consideren que incompleix les ordenances municipals. Segons aquestes fonts, el lloguer de patinets lliure, sense guia, no està permès a la ciutat.

Els patinets incomplirien la normativa que no és tant explícita en el cas de les bicicletes o motos per compartir. L'Ajuntament està treballant per regular tots els sistemes de "sharing", de vehicles compartits que es desenvolupin en superfície. S'haurà de determinar si es paga un canon per ocupació de l'espai públic, si les empreses han de tenir algun tipus de llicència i qüestions relacionades també amb la seguretat.

Mentrestant, aquest tipus de serveis compartits van creixent a la ciutat. Gustavo, un dels usuaris dels patinets, diu que els agafa perquè són "barats, ràpid i fàcils d'utilitzar". Javier explica que ha estat usuari de motos i bicis compartides i que ara ha incorporat també el patinet. Assegura que és còmode perquè quan arribes a la teva destinació pots deixar el patinet allà mateix "generalment a la vorera i el proper usuari l'anirà a buscar allà mateix".

Els patinets elèctrics s’han sumat a les activitats privades que ocupen la via pública i que han estat criticades per diversos col·lectius veïnals.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00