Sociedad

Vigilància dia i nit per evitar que es repeteixi la batalla campal de la Llagosta

Els Mossos han decidit reforçar la presència policial després de la reunió que han mantingut amb l'ajuntament aquest migdia

Youtube

Barcelona

Vigilància durant 24 hores al dia a la zona del conflicte. Aquest és el primer pla de xoc que els Mossos d'Esquadra s'han compromès a posar en marxa per evitar que es repeteixi la batalla campal de dissabte a la Llagosta. Ho han acordat en la reunió que el director general de la policia, Andreu Joan Martínez, ha mantingut amb l'alcalde del municipi Òscar Sierra, aquest migdia. Una reunió d'urgència que arriba 2 dies després dels aldarulls que es van viure dissabte al carrer Brutau de la Llagosta, on viu una família okupa considerada problemàtica, segons el mateix alcalde. Després dels reiterats conflictes que havien protagonitzat al municipi, els veïns es van manifestar a les portes de l'immoble per demanar que marxessin i la família els va respondre tirant-los objectes, aparells elèctrics i mobles des del balcó. Finalment, els inquilins van haver de sortir escortats per la policia.

Tot i la mesura de contenció acordada amb els Mossos, l'alcalde de la Llagosta, Òscar Sierra, insisteix que la solució final està en mans de la justícia. "Ha de ser un jutge qui determini les actuacions policials per marcar una pauta i trobar una decisió definitiva", referint-se a una hipotètica sentència judicial que dicti si la família ha d'abandonar o no l'habitatge que ocupa de manera il·legal. En aquest sentit, els consellers de Justícia i Afers Socials s'han interessat pel conflicte i aquest matí han parlat via telefònica amb Sierra. "Ens han promès que acceleraran els tràmits per trobar una solució", sosté l'alcalde. De fet, un dels principals obstacles, segons l'ajuntament, és que no tenen manera de localitzar el propietari dels dos pisos ocupats.

Tot i que la família no ha tornat a trepitjar els dos pisos que havia ocupat al municipi, els veïns temen que ho pugui fer en qualsevol moment. Al marge de les mesures acordades per l'ajuntament i els Mossos, més de 200 persones s'han concentrat durant tot avui a la plaça dels Drets Humans -a tocar d'un dels pisos- per evitar que la família hi pugui accedir, en cas que ho vulgui fer.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00