Últimas noticias Hemeroteca

Vaga de metro per la Mercè

Els treballadors convoquen aturades parcials perquè consideren que TMB no està complint l'establert al conveni

Els treballadors del metro convoquen aturades parcials durant els dies 21, 22, 23 i 24 de setembre, coincidint amb les festes de la Mercè. El comitè d'empresa ha anunciat la convocatòria de vaga aquest migdia de manera formal, amb la notificació al departament de Treball.

D'aquesta manera, està previst que els trens no circulin durant dues hores als torns de treball de matí, tarda i vespre.

Segons fonts sindicals, no hi ha diàleg entre Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) i els treballadors. "La direcció no vol negociar amb els treballadors de manera col·lectiva", ha dit a SER Catalunya Mónica Benito, membre del comitè d'empresa a Comissions Obreres. "Davant de qualsevol petició, la negativa de l'empresa porta a via judicial a convocatòria de vaga", ha assegurat.

Des del comitè consideren que l'empresa està incomplint l'establert al conveni col·lectiu per al període 2016-2019. Per exemple, en matèria de reduccions de jornada i el tipus de contractes, que encara molts d'ells són temporals. Denuncien també la inseguretat que pateixen diàriament als seus llocs de treball.

El dijous 20 de setembre els treballadors tornaran a reunir-se en assemblea per ratificar les aturades. En funció de com acabi la negociació ara pendent amb la Generalitat, decidiran si seguir endavant o no.

Les reaccions polítiques a la vaga no s'han fet esperar. Els partits de l'oposició han demanat explicacions al govern d'Ada Colau per aclarir què ha passat perquè el conflicte romangui obert. "Pensem que els ciutadans no han de pagar més la incompetència del seu govern", ha dit el portaveu del PSC Jaume Collboni.

També Jordi Coronas, regidor d'ERC, ha titllat la convocatòria de "mala notícia" i ha dit, en un tuit, que espera que "hi hagi temps de redreçar la situació".

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?