Últimas noticias Hemeroteca

Feina assegurada, places buides

  • Crit d'alerta de l'Escola Agrària de l'Empordà, a Monells, perquè no troben prou estudiants per cobrir la demanda de feina
  • Les empreses han ofert trenta llocs de treball, però només s'han inscrit disset alumnes.

Una sessió al centre de Monells /

El centre ofereix un cicle, el Grau Superior de Processos i Qualitat en la Indústria Alimentària. Aquest curs començarà amb disset alumnes, una xifra insuficient per la trentena d'ofertes de feina que tenen d'empreses del sector.

De fet, en aquest estiu han tingut sis peticions de treball.

L'Escola Agrària de l'Empordà ja ha alertat al Servei d'Ocupació per animar els aturats a inscriure-s'hi.

Aquest grau té un format dual: el primer any s'estudia al centre mentre que al segon els estudiants estan tres dies a la setmana a l'empresa i la gran majoria acostuma a quedar-se al centre.

La directora del centre, Teresa Colell, creu que aquesta baixa demanda es deu al fet que no es coneix el sector agroalimentari.

Colell ressalta que molta gent l'associa amb la indústria càrnia, però que també tenen empreses dedicades a la fruita, els embotits, la restauració o als plats cuinats.

L'Escola Agrària de l'Empordà, a Monells, també ofereix formació continuada pel sector agroalimentari català. Unes 3.000 persones assisteixen a les jornades sobre noves aplicacions tecnològiques i als cursos puntuals per a pagesos.

L'objectiu és convertir-se en l'escola de referència del Departament d'Agricultura. El mes vinent faran un forn perquè es puguin formar els petis obradors i implantar innovacions.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?