Sociedad

Torra compara la situació actual de Catalunya amb la Guerra de Successió

El president català reivindica la "llibertat" i insisteix a aconseguir la República Catalana

Torra compara la situació actual de Catalunya amb la Guerra de Successió

El discurs institucional del president de la Generalitat, Quim Torra, amb motiu de la Diada del 2018 / ACN

Barcelona

Quim Torra ha dedicat bona part del seu discurs institucional de la Diada a comparar la situació que es viu actualment a Catalunya amb la que es va viure durant la Guerra de Successió.

El president es remunta 300 anys enrere i afirma que, el 1713, els catalans van celebrar una votació on havien de decidir, en plena guerra, entre la submissió o la resistència a Felip V i, diu, van escollir resistir fins a les darreres conseqüències. Una disjuntiva que compara amb el procés: "Hem de decidir si, davant les injustícies, les pors, la violència, les presons i l'exili, ens conformem o resistim i avancem".

Torra anima els catalans a aixecar-se en un combat, diu, democràtic pels drets socials i nacionals, un combat que sempre serà pacífic. El president català crida a reivindicar la "llibertat" i insisteix que el seu Govern té com a objectiu aconseguir la República Catalana: "Una república compartida i que ha de ser de tots els catalans, ho farem per tots els presos polítics i els exiliats i per tots aquells que són perseguits per defensar la llibertat de Catalunya i per haver donat la paraula al poble en el referèndum d'autodeterminació del primer d'octubre".

Segons el president, els catalans ja han decidit que es volen lliures i apunta que el que fractura la societat és la manca de llibertat. Ha finalitzat el seu discurs amb un 'Visca Catalunya Lliure!".

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00