Últimas noticias Hemeroteca

Les onades de calor augmenten un 2% el risc de morir a Girona

Un estudi de la Universitat de Girona conclou que les onades de calor augmenten un 2% el risc de morir a la ciutat de Girona i afecten als grups més desafavorits, a gent gran i a dones sense estudis.

En els últims 17 anys, 450 persones han mort durant onades de calor les més letals van ser el 2003 i 2017, de més de 36 graus.

Són les conclusions d'un treball final de màster en promoció de la salut que ha estudiat la mortalitat a Girona els mesos d'estiu entre el 2000 i el 2017.

Hi ha hagut 3.500 defuncions i el 12% van morir durant dies d'onada de calor (446 persones), això vol dir més de tres dies seguits a més de 34 graus.

Segons Marc Sáez, director del grup recerca en Estadística i Salut de la UdG que ha dirigit el treball, afecta sobretot, diu, a gent gran i dones sense estudis.

Han vist també que la possibilitat de morir durant una onada de calor s'ha reduït d'un 13% al 2003 a un 2% aquest últim any.

Ara estudiaran si la reducció es deu a que els cossos s'han adaptat a les altes temperatures o a la instal·lació massiva d'aires acondicionats o les mesures preventives que activen els ajuntaments en episodis de calor.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?