Miércoles, 28 de Octubre de 2020

Otras localidades

Les onades de calor augmenten un 2% el risc de morir a Girona

Un estudi de la Universitat de Girona conclou que les onades de calor augmenten un 2% el risc de morir a la ciutat de Girona i afecten als grups més desafavorits, a gent gran i a dones sense estudis.

En els últims 17 anys, 450 persones han mort durant onades de calor les més letals van ser el 2003 i 2017, de més de 36 graus.

Són les conclusions d'un treball final de màster en promoció de la salut que ha estudiat la mortalitat a Girona els mesos d'estiu entre el 2000 i el 2017.

Hi ha hagut 3.500 defuncions i el 12% van morir durant dies d'onada de calor (446 persones), això vol dir més de tres dies seguits a més de 34 graus.

Segons Marc Sáez, director del grup recerca en Estadística i Salut de la UdG que ha dirigit el treball, afecta sobretot, diu, a gent gran i dones sense estudis.

Han vist també que la possibilitat de morir durant una onada de calor s'ha reduït d'un 13% al 2003 a un 2% aquest últim any.

Ara estudiaran si la reducció es deu a que els cossos s'han adaptat a les altes temperatures o a la instal·lació massiva d'aires acondicionats o les mesures preventives que activen els ajuntaments en episodis de calor.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Cadena SER

Compartir

Tu contenido empezará después de la publicidad

Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?