Martes, 01 de Diciembre de 2020

Otras localidades

9 de cada 10 peticionaris de la Renda Garantida no cobren la prestació

40.000 llars catalanes han quedat fora de la cobertura

El conseller d'Afers Socials, Chakir el Homrani

El conseller d'Afers Socials, Chakir el Homrani / EUROPA PRESS

Només 5.000 famílies cobren aquesta nova prestació, a part dels que ja cobraven l'ajut anterior, el PIRMI. Dit d'altra manera, gairebé 40.000 llars han quedat fóra de la renda garantida.

Entre ells hi ha perfils molt vulnerables, com ara dones víctimes de violència de gènere o sense sostre que viuen en albergs de manera provisional. Però també treballadors pobres que tenen contractes molt intermitents i baixos. Situacions que la llei no preveia i que el conseller d'Afers socials, Chakir El Homrani, només veu possible fent el reglament de la llei.

Aquest no és l'únic problema. Hi ha més de 15.000 persones que no poden complementar pensions o ajuts altres ajuts de l'Estat perquè, si la Generalitat els dóna el que els pertoca, es queden sense la prestació.

El govern català està intentant negociar amb l'Estat per resoldre aquest problema que creuen que l'any que va afectarà a més de 40.000 persones que ara si que estan podent cobrar.

Des de la Generalitat no concreten quan es resoldrà el problema, més enllà de descartar per complet que sigui durant aquest 2018. Tant sindicats com la taula del tercer sector reclamen rapidesa perquè diuen molta gent la necessita.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Cadena SER

Compartir

Tu contenido empezará después de la publicidad

Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?