Sociedad

Els accidents de trànsit a la ciutat de Girona han augmentat un 7% aquest any

Un de cada quatre és culpa del telèfon mòbil.

Un accident a Girona / Arxiu

Girona

Entre gener i setembre, s'han registrat 818 accidents de trànsit a la ciutat de Girona, un 7% més que els mateixos mesos de l'any passat.

L'augment s'ha notat els caps de setmana perquè hi ha més trànsit i visitants expliquen des de la Policia Municipal, però el repunt s'explica sobretot per l'ús del telèfon mòbil. Els últims vuit mesos, s'han posat 914 multes per aquesta infracció, són gairebé 4 cada dia.

L'inspector de la Policia Municipal de Girona, Joan Jou, considera que la xifra és preocupant i creu que la solució passa, entre altres mesures, per augmentar el cost de les sancions.

Joan Jou, inspector Policia Girona

00:39

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000166251/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Segons Jou l'excés de velocitat també està darrere del repunt de sinistralitat a la ciutat de Girona. S'ha multat 608 conductors entre gener i setembre.

En canvi, han baixat els positius en controls d'alcoholèmia. La Policia Municipal fa proves a tots els conductors implicats en accidents i de 3.087 proves realitzades aquest any, el 4'6% han donat positiu.

Els punts amb més accidents són la carretera de Barcelona, el carrer Emili Grahit i l'avinguda Tarradellas.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00