Martes, 27 de Octubre de 2020

Otras localidades

Els Mossos ja no acolliran més menors immigrants a les comissaries

Diversos menors dormint a la comissaria dels Mossos de Girona, a Vista Alegre, la passada nit

Diversos menors dormint a la comissaria dels Mossos de Girona, a Vista Alegre, la passada nit / Ràdio Girona

Diversos menors han passat les darreres nits a la comissaria dels Mossos de Girona, a Vista Alegre i també a la de Roses. És una situació que s'ha repetit a diverses comissaries d'altres punts de Catalunya que han servit com a espai d'acollida per als menors immigrants sense família que no paren d'arribar i que han desbordat tots els centres de menors per falta de places.

A la comissaria de Girona els menors han dormit al vestíbul, a terra amb màrfegues, i alguns hi han passat dos o tres dies. Dimarts hi van dormir quatre joves, un altre va passar la nit a la comissaria de Roses, i ahir a la nit a la de Girona hi van tornar a passar la nit, com a mínim, quatre menors.

Davant d’aquesta situació, els Mossos s’han plantat i ja han comunicat a Afers Socials que portaran els adolescents als centres de menors un cop identificats, tinguin o no tinguin llits suficients per a tothom.

La directora d'Atenció a la Infància i Adolescència (DGAIA) de la Generalitat, Georgina Oliva, ha enviat als centres d'acollida de menors una carta on els adverteix que qualsevol d'ells pot rebre la trucada dels Mossos amb un o diversos menors desemparats. "Tots han de ser acollits", diu Oliva a la carta, tot i que no sap en quins centres concrets es desplaçaran es agents. La DGAIA insisteix que es tracta d'una situació d'emergència, sobrevinguda i excepcional, que la Generalitat està treballant per resoldre el més ràpid possible.

La Generalitat explica que degut a l'emergència ha obert, en els darrers dos mesos, 150 places repartides en tres centres a Molins de Rei, Tiana i La Garrotxa i 100 places més en un centre al Masnou que va obrir dilluns passat i ja és ple. Només entre juliol i agost han arribat a Catalunya 950 menors estrangers no acompanyats.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Cadena SER

Compartir

Tu contenido empezará después de la publicidad

Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?