Sociedad

Falten metges a l'Alt Empordà, Blanes i Puigcerdà

El Col·legi de Metges aposta per millorar condicions laborals però també per crear centres més competitius

El president del Col·legi de Metges, Josep Vilaplana / Marina López (ACN)

Cada vegada és més difícil trobar metges que vulguin treballar als ambulatoris de municipis de l'Alt Empordà, algunes zones de Blanes i a Puigcerdà. Ho alerta el president del Col·legi de Metges de Girona que insisteix en la necessitat d'augmentar sous i invertir a la Primària per retenir professionals en aquests llocs.

El president del Col·legi de Metges de Girona, Josep Vilaplana, diu que la falta de professionals s'agreuja a punts de Blanes, l'Alt Empordà i també a la Cerdanya.

Tot això, se suma a la falta ja crònica de metges de família, i també d'especialistes en alguns hospitals, recorda Vilaplana i insisteix que cal crear centres atractius pels professionals i acabar amb la precarietat amb sous més alts.

Josep Vilaplana, president COMG

00:33

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000166381/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

A Girona hi ha 9,6 metges per cada 1.000 habitants, molt per sota dels 14 que hi ha a Barcelona i Tarragona.

El president del Col·legi de Metges confia que la primera cimera del sector que van tenir dimecres amb el Departament de Salut ha de servir per revertir la precarietat, millorar els sous, acordar inversions "potents" a CAPS i hospitals, i fer més atractiva l'atenció primària, poc sol·licitada ara, degut a la sobrecàrrega assistencial que pateixen.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00