La LlavorLa Llavor
Gastro
LA LLAVOR

Torrent es reivindica en la seua "Setmana de l'Agricultura"

La Llavor va estar en el Museu Comarcal de l'Horta Sud, a Torrent, per a conéixer els detalls de la tercera edició d'aquesta setmana de l'agricultura que enguany gira al voltant de l'olivera

La llavor (22/09/2018)

La llavor (22/09/2018)

29:58

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/004RD010000000342688/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Valencia

Tallers, les fruites i verdures de la campanya "Hortattack", projeccions cinematogràfiques, una conferència sobre la Xylella... són només algunes de les cites de la tercera edició de la Setmana de l'Agricultura de Torrent. Una edició per a consolidar aquesta cita que és iniciativa de l'alcalde socialista de Torrent, Jesús Ros. És un enamorat del camp, decidit a implicar tota la seua ciutat en la posada en valor d'allò tan nostre com l'horta i l'agricultura.

Una agricultura que reivindicava Ramón Merino "Collet", torrentí de més de 90 anys, la vida dedicada dels quals a l'agricultura ha sigut premiada enguany, com una excel·lent eixida laboral. Com una forma de vida. Com una droga.

I açò a pesar, diu Merino, de les administracions que considera que no respecten i no han tractat ni tracten bé el sector. Un sector que segueix sent forma de vida per als qui, malgrat tots els problemes, decideixen fer del camp la seua vida i treballen a la recerca de l'excel·lència. Enrique Torrent, un altre agricultor d'aquesta localitat de l'horta, és bon exemple.

I tots van compartir micròfons en la Llavor al costat d'Amparo Almerich que ens va fer la boca aigua amb la recepta de l'arròs rossejat a l'estil torrentí que l'alcalde Ros, veient aquesta setmana els actes en favor de la paella i el seu primer dia internacional, vol posar en valor com recepta autòctona. Com l'emblema gastronòmic de la seua ciutat.

Juan Magraner

Juan Magraner

Editor 'Hoy por Hoy Matinal Comunitat Valenciana' y director del programa agroalimentario de 'La Llavor'....

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00