Martes, 27 de Octubre de 2020

Otras localidades

Els estudiants volen més implicació d'Ajuntament i UdG per la situació de l'habitatge

Volen més places públiques de residència i critiquen l'increment de preus de lloguer i la poca oferta

Un aparador amb pisos de lloguer a Girona

Un aparador amb pisos de lloguer a Girona / Ràdio Girona

Els estudiants de la UdG reclamen a l'ajuntament i a la universitat que es moguin per garantir allotjament a preus assequibles i de qualitat. Demanen més places públiques de residència i critiquen l'increment de preus de lloguer i la poca oferta.

El coordinador del Consell d'Estudiants de la UdG, Isaac Coronas, ha explicat en una entrevista a Ràdio Girona que els preus del lloguer s'han encarit entre 100 i 150 euros al mes per estudiant (de mitjana paguen entre 300 i 350 euros, fa tres anys els costava 200) i recorda que hi ha poca oferta "en condicions dignes". Coronas insisteix que l'allotjament i un espai inadequat per estudiar té impacte directe sobre el rendiment acadèmic.

Des del Consell d'Estudiants demanen a l'ajuntament i a la universitat "agilitzar" els tràmits per construir la nova residència d'estudiants que s'ha projectat a la zona del campus de Montilivi.

La previsió és clau per trobar pis en condicions

El responsable de Girona Housing -el servei d'allotjament de la UdG-, Manel Fuentes, ha explicat que anar amb temps és indispensable per trobar pis de lloguer assequible i en condicions. "Al juny i amb un pressupost de 300€ al mes es pot trobar un bon allotjament, al setembre amb aquest pressupost ja és molt més difícil".

Segons Fuentes els que tenen més dificultats són els estudiants Erasmus que busquen pis per temporades curtes. Ara mateix, "els propietaris prioritzen lloguers de llargues estades".

Els APIS també reclamen més residències

El president del Col·legi d'APIS de Girona, Joan Company, també creu que cal invertir i crear més places de residències d'estudiants per facilitar l'accés a l'habitatge dels universitaris. Això ha d'anar lligat, diu, a altres accions per  augmentar l'oferta de lloguer a la ciutat com posar més pisos de lloguer social i altres mesures fiscals per incentivar els propietaris d'habitatges buits. 

Aquest estiu, els APIS han tingut més dificultats per trobar pisos per estudiants, "hi ha poca oferta i hi ha menys rotació ja que els universitaris canvien menys de pis" diu Company.

Tot i això, el president del Col·legi d'APIS insisteix que els universitaris també estan darrere de l'augment de preus de lloguer a la ciutat "perquè comparteixen pis i divideixen entre més persones la quota mensual i perquè en molts casos qui paga és la família".

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Cadena SER

Compartir

Tu contenido empezará después de la publicidad

Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?