Domingo, 20 de Septiembre de 2020

Otras localidades

Coraller il·legal al Cap de Creus

És un dels dotze corallers que té llicència atorgada pel Ministeri d'Agricultura i Pesca saltant-se la moratòria de la Generalitat

Li van comissar prop d'un quilo de corall vermell

Li van comissar prop d'un quilo de corall vermell / Generalitat de Catalunya

Inspectors de Pesca de la Generalitat, del grup marítim d’Agents Rurals i agents de la Unitat de Medi Ambient dels Mossos d’Esquadra el van aturar divendres a Port de la Selva i li van comissar prop d’un quilo de corall vermell.

Els inspectors feia dies que el seguien per la zona ja que no era el primer dia que aquest coraller pescava al Cap de Creus, és a dir, fora de la zona permesa per la llicència atorgada pel Ministeri d’Agricultura i Pesca que limita l’actuació dels corallers entre el Cap de Begur i Arenys de Mar.

La sub-directora general de Política Marítima, Control i Formació de la Generalitat, Rosario Allué, recorda que aquest coraller té una de les dotze llicències atorgades per l'Estat “saltant-se la moratòria” del govern català i creu que és una mostra més que no s'havien de donar.

“Van donar unes llicències a una zona que hi ha molt poc corall i per tant, aquests corallers intentaran pujar a la zona vedada perquè no es guanyaran la vida” diu Allué.

En aquest cas i per passar desapercebut als controls, el coraller feia servir una embarcació recreativa enlloc de la professional autoritzada per l’extracció de corall.

Els serveis jurídics del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat estudien la sanció i també traslladaran el cas al Ministeri d'Agricultura i Pesca que quan la resolució sigui ferma haurà de decidir si retira la llicència al coraller o si no li renova quan caduqui el 2019.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Cadena SER

Compartir

Tu contenido empezará después de la publicidad

Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?