Últimas noticias Hemeroteca
EL LARGUERO EL LARGUERO Retiradas las licencias de Felipe Reyes y Facundo Campazzo a petición de los árbitros

Conservar les llavors de les nostres arrels

Consulta el "Catàleg Valencià de Varietats Tradicionals d'Interés Agrari"

Perquè, com explicava en La Llavor Josep Roselló, Cap del Servei de Producció Ecològica, "és millor conservar els productes en el camp que en frigorífics". I si parlem de productes autòctons, més encara.

Es produeixen poc, no serveixen a la gran distribució que necessita grans quantitats. Eixe és precisament el seu valor afegit: estan destinats a un mercat de proximitat i de molta alta qualitat. I eixa qualitat no pot perdre's, per això eixe catàleg.

I per a què puguen consumir-se han de conrear-se, i com no tots tenen accés a eixes llavors, la Conselleria compta amb un servei de préstec.

Catàleg de varietats tradicionals

A MÉS, EN LA LLAVOR

Parlem de FIVAMOS, la primera edició de la Fira del Moscatell, a Godelleta. Per a posar en valor una varietat autòctona, precisament, el raïm Alexandria, que s'ha convertit, al seu torn, en l'eix d'una ruta turística: la ruta del moscatell.

Expliquem els detalls d'un kit d'ús senzill, ideat en la Universitat Politècnica de València, per a detectar ràpidament virus que afecten a les plantes. I més coses, com sempre.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?