La LlavorLa Llavor
Gastro
LA LLAVOR

Conservar les llavors de les nostres arrels

Consulta el "Catàleg Valencià de Varietats Tradicionals d'Interés Agrari"

La llavor (29/09/2018)

La llavor (29/09/2018)

29:58

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/004RD010000000343635/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Valencia

Perquè, com explicava en La Llavor Josep Roselló, Cap del Servei de Producció Ecològica, "és millor conservar els productes en el camp que en frigorífics". I si parlem de productes autòctons, més encara.

Es produeixen poc, no serveixen a la gran distribució que necessita grans quantitats. Eixe és precisament el seu valor afegit: estan destinats a un mercat de proximitat i de molta alta qualitat. I eixa qualitat no pot perdre's, per això eixe catàleg.

I per a què puguen consumir-se han de conrear-se, i com no tots tenen accés a eixes llavors, la Conselleria compta amb un servei de préstec.

Catàleg de varietats tradicionals

A MÉS, EN LA LLAVOR

Parlem de FIVAMOS, la primera edició de la Fira del Moscatell, a Godelleta. Per a posar en valor una varietat autòctona, precisament, el raïm Alexandria, que s'ha convertit, al seu torn, en l'eix d'una ruta turística: la ruta del moscatell.

Expliquem els detalls d'un kit d'ús senzill, ideat en la Universitat Politècnica de València, per a detectar ràpidament virus que afecten a les plantes. I més coses, com sempre.

Juan Magraner

Juan Magraner

Editor 'Hoy por Hoy Matinal Comunitat Valenciana' y director del programa agroalimentario de 'La Llavor'....

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00