Domingo, 20 de Septiembre de 2020

Otras localidades

Els manifestants pressionen el govern català a l'aniversari de l'1O

"Ni un pas enrere" o "Obrim les presons" són dos dels lemes més corejats pels manifestants

La manifestació estudiantil i la concentració a la plaça 1 d'octubre apleguen 3500 persones, segons la policia

Unes 3.000 persones es concentren a Girona per commemorar l'1O

Unes 3.000 persones es concentren a Girona per commemorar l'1O / Gerard Vilà (ACN)

Jornada de protestes a la ciutat de Girona. A les 12 del migdia han coincidit un acte institucional a la Plaça U d'Octubre, l'antiga plaça Constitució, i una manifestació convocada per Universitats per la República. A la primera concentració hi ha unes 2.000 persones i a l'acte dels universitaris unes 1.500 segons càlculs de la Policia Municipal.

A l'acte de la plaça U d'Octubre, l'alcaldessa Marta Madrenas ha denunciat les càrregues d'ara fa un any, unes accions que assegura que no s'esperaven i que els va sorprendre. L'alcaldessa ha posat en valor aquella jornada i assegura que hauran de venir més dies com l'1 d'octubre.

També ha parlat el delegat del govern català a Girona, Pere Vila, que en la mateixa línia assegura que necessita l'empenta de la gent perquè ningú els va dir que fos un camí fàcil.

Els manifestants de la plaça 1 d'octubre de Girona han mostrat les seves claus en diversos moment al crit d'"Obrim les presons".

El record dels col·legis

A part dels polítics, també hi ha hagut temps per recordar què es va viure a les escoles ara fa un any. A la de Taialà, la policia hi va anar a requisar les urnes. David Perales ha recordat com les van amagar.

Vaga estudiantil

A la Universitat de Girona i en alguns instituts, avui era dia de vaga. El seguiment ha estat massiu en moltes facultats de la UdG. A les Medicina i Turisme, tots els alumnes han fet vaga, mentre que a la de Dret, Lletres i a l'Escola Politècnica Superior el seguiment ha sigut del 70%. Tant el rector de la UdG, Quim Salvi, com la portaveu de la plataforma Universitats per la Republica, Anna Selvas.

La majoria de crits demanaven "No fer un pas enrere" al govern català per implamentar la "república", i també s'han sentit alguns càntics ja clàssics com "Els carrers seran sempre nostres".

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Cadena SER

Compartir

Tu contenido empezará después de la publicidad

Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?