Domingo, 20 de Septiembre de 2020

Otras localidades

192 noves places aquest 2018 per atendre els menors estrangers

La xifra no és encara suficient perquè hi ha dos centres que estan sobreocupats

Marta Casacuberta als estudis de la SER

Marta Casacuberta als estudis de la SER / Ràdio Girona

La Generalitat defensa que des del gener ha creat 192 places noves en centres de menors a les comarques de Girona per fer front a l'arribada massiva de joves sense família. Però encara no són suficients perquè hi ha, com a mínim, dos centre que estan més que sobreocupats.

Ja han posat en funcionament a Girona un dels cinc nous centre d'emergència que la Direcció General d'Atenció a la Infància i Adolescència ha decidit obrir a Catalunya per fer front a l'arribada de joves.

Ara mateix, entre aquest i la resta de centres d'acollida i residencials (CRAE), quatre dels quals són de primera acollida.

S'atenen 240 menors estrangers i hi ha com a mínim dos centre que estan molt per sobre de la seva capacitat, per exemple, dormen dos joves en habitacions que són individuals.

La directora d'Afers Socials i Famílies a Girona, Marta Casacuberta, diu que la col·laboració de l'estat espanyol és clau per planificar i saber quantes places noves cal seguir obrint.

Casacuberta assegura que ja no hi ha joves dormint a les comissaries dels Mossos com va passar fa unes setmanes, quan desenes de nois hi van passar més d'una nit.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Cadena SER

Compartir

Tu contenido empezará después de la publicidad

Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?