La LlavorLa Llavor
Gastro
LA LLAVOR

Caqui de la Ribera, aniversari de mal borràs

El vinté aniversari de la Denominació d'Origen del Caqui de la Ribera arriba en un mal any, amb una collita entre el 35 i el 40% per sota de l'aforament previst

Valencia

Cirilo Arnandis, president de la Denominació d'Origen, explicava en La Llavor que els aniversaris no es trien, arriben quan toca i el vinté aniversari de la DO ha caigut en un any roín. La pedra i les gelades de la primavera han desfet la collita. Entre un 35 i un 40% menys de la producció prevista inicialment. I açò és més greu perquè parlem que La Ribera produeix entre el 80 i el 85% del caqui que es produeix a Espanya.

I el pitjor no és només açò, explica Arnandis. El pitjor és que no es podran cobrir les expectatives generades per falta de producte, i açò pot afectar futures campanyes de comercialització. És cert que a menor producció, major preu... però açò no compensa el negatiu efecte sobre els mercats.

Arnandis també ha reconegut que el cultiu s'ha estabilitzat. S'han arrancat camps perquè n'hi havia massa i la rendibilitat no està assegurada. Però considera que açò no es pot regular, que cal deixar que s'autoregule. En un mercat lliure no es poden posar barreres. Va ocórrer amb els cítrics. Ocorre amb el caqui.

Juan Magraner

Juan Magraner

Editor 'Hoy por Hoy Matinal Comunitat Valenciana' y director del programa agroalimentario de 'La Llavor'....

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00