Sociedad
CASTELLS

La Colla Vella dels Xiquets de Valls guanya el concurs i destrona als verds

Els de la camisa rosada portaven 18 anys sense guanyar el certàmen.

Colla Vella. / David Oliete- concurs de Castells.

Tarragona

La Colla Vella dels Xiquets de Valls s’ha coronat com a guanyadora del 27è Concurs de Castells de Tarragona, trencant l’hegemonia dels Castellers de Vilafranca de les últimes vuit edicions. La colla rosada s’ha endut el títol gràcies al 4 de 9 i el 2 de 8 nets, i a haver carregat el 3 de 10 amb folre i manilles, construccions que els han permès aconseguir 9.690 punts. Al seu torn, els Verds han quedat classificats en segon lloc amb 8.070 punts descarregant el 3 de 10 i la torre de 9, i d’haver carregat la torre de 8 neta. La tercera posició ha estat per a la Jove de Tarragona, que ha completat el 5 de 9 i el 9 de 8, carregant també el 3 de 10.

Eufòria i crits de "campions" dels membres de la Vella en recollir el títol que els acredita com a guanyadors de la 27a edició del Concurs de Castells de Tarragona, en què l'alcalde Josep Fèlix Ballesteros ha estat xiulat a l'inici i al final del certamen. El concurs ha quedat dat i beneït abans de les quatre de la tarda quan, a mitja quarta ronda, els verds -que havien guanyat el concurs ininterrompudament des del 2002-, han renunciat a lluitar per la victòria.

Lluny del què estava previst, els de Vilafranca, i després d'un intent fallit del 4 de 10, han descartat els castells de màxima puntuació i han optat pel 2 de 9 amb folre i manilles, una estructura que tenen sota control -se l'anoten per onzena vegada aquesta temporada-. D'aquesta manera, els penedesencs s'han assegurat el segon lloc del podi amb 8070 punts, gràcies també al 3 de 10 descarregat i el 2 de 8 net carregat.

A l’altre cantó de la plaça, la Vella ha rebut amb cares d’alegria i alleugeriment el canvi de programa dels Verds.

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad